NCREEA 2017 Spring Conference Schedule

NORTH CAROLINA REAL ESTATE EDUCATORS CONFERENCE

Program

Day 1 – Thursday, March 23, 2017

8:00 – 9:00Registration; Visit with Exhibitors

9:00 – 9:15Welcome; Message from the Chairperson(15 mins)George Bell, Chair, NCREC

9:15 – 9:45Updates from the Education & Licensing Division(30 mins)Corean Hamlin,Director of Education & Licensing, NCREC

9:45 – 10:15The State of the Commission(30 mins)Miriam Baer, Executive Director, NCREC

10:15 – 10:30Break(15 mins)

10:30 – 11:20Education Rules (Part 1)(50 mins)Corean Hamlin,Director of Education & Licensing, NCREC Janet Thoren, Director of Regulatory Affairs, Legal Counsel, NCREC

11:20 – 11:30Break(10 mins)

11:30 – 12:30Education Rules (Part 2)(60 mins)Corean Hamlin,Director of Education & Licensing, NCREC Janet Thoren, Director of Regulatory Affairs, Legal Counsel, NCREC

12:30 – 2:00NCREEA Awards Luncheon & Chapter Meeting; Presentation of the(90 mins)Commission’s Larry A. Outlaw Excellence in Education AwardOscar Agurs, President, NCREEA; George Bell, Chair, NCREC

2:00 – 2:30Website Demonstration ~ Webforms(30 mins)Jake Gore, Chief Technology Officer, NCRECDiana Carnes, Systems Administrator, NCREC

2:30-3:20Common Closing Issues, including TRID Changes(50 mins)Robert J. Ramseur, Jr., Vice Chairman, NCREC, & Partner, Ragsdale Liggett

3:20 – 3:35Break(15 mins)

3:35 – 4:40Education & Licensing Program Updates(65 mins)Deborah Carpenter, Education & Examination Officer, NCRECTricia Moylan, Legal Education Officer, NCRECPamela Rorie, Continuing Education Officer, NCREC

4:40 – 5:00Prelicense School/Instructor Recognition(20 mins)Deborah Carpenter, Education & Examination Officer, NCRECGeorge Bell, Chair, NCREC(over)

NORTH CAROLINA REAL ESTATE EDUCATORS CONFERENCE

Program Day 2 – Friday, March 24, 2017

8:00 – 9:00Registration; Visit with Exhibitors

9:00 – 10:30The Language of Intent: How Self Talk Transforms Outcome(90 mins)If you don’t know where you are going, you might wind up someplace else. – Yogi BerraKarel Murray, CSP, DREI

10:30 – 10:40Break(10 mins)

10:40 – 11:30Disparate Impact. HUD’s Policies Regarding Applicant Screening(50 mins)Phillip Jordan,Executive Director, NC Human Relations Commission

11:30 – 11:40Break(10 mins)11:40 – 1:00Regulatory Affairs Forum(80 mins)Janet Thoren, Director of Regulatory Affairs, Legal Counsel, NCRECCharlene Moody, Ass’t Director of Regulatory Affairs, Legal Counsel, NCRECFred Moreno, Deputy Legal Counsel, NCRECRob Patchett, Associate Legal Counsel II,

NCRECConference Ends